Volg ons

Zet je gemeente op in 3D

Soms kan het ook gemakkelijk zijn: met openbare data kan men tegenwoordig in twee relatief eenvoudige stappen een 3D model bijeen krijgen van de gebouwen in zijn gemeente. Dit wordt mogelijk gemaakt door de 3D GRB data van Informatie Vlaanderen. Met deze dataset kan je gemakkelijk de data van de gebouwen binnen je gemeente downloaden en deze vervolgens bekijken en manipuleren in 3D.

Soms kan het ook gemakkelijk zijn: met openbare data kan men tegenwoordig in twee relatief eenvoudige stappen een 3D model bijeen krijgen van de gebouwen in zijn gemeente. Dit wordt mogelijk gemaakt door de 3D GRB data van Informatie Vlaanderen. Met deze dataset kan je gemakkelijk de data van de gebouwen binnen je gemeente downloaden en deze vervolgens bekijken en manipuleren in 3D. Klik Hier voor de basis 3D Viewer Gent.

Verder lezen...

Meldpunt issues voor Burgers

Burgers zijn digitaal mondiger geworden en verwachten eveneens dat ze de mogelijkheid hebben om hun problemen te kunnen melden. En dit zowel via de site van de gemeente, maar ook via het gebruik van apps. Maar naturlijk stopt het verhaal niet bij het enkel melden van de problemen, maar dient er hier eveneens een verder beheer achter te zitten. Er is nu een volledige workflow uitgewerkt die vanaf het punt probleem-melding gans deze total workflow beheert, tot en met het terugmelden aan de burger.

Verder lezen...

Deel dit met anderen